Gânduri crete din Vamã de 1 MAI ❤️

Tocmai m-am trezit în Vamã…. veche! Nu eu m-am trezit “veche”, ci Vama e veche😂 Sincer, nu prea stiu de ce îi spune asa, desi as putea intui, si nu stiu dacã  într-adevãr este asa, “veche” , dar cu sigurantã drumul ce duce dinspre mare, la 400 de metri, pe strada Ion Creangã, este vechi. 

Povesteam cu un prieten incredibil, Cosmin, care a reusit sã organizeze un party incredibil dupã munca frumoasã- distractie, cãci asa a fost, desi am fost responsabili, ne-am implicat cu sufletul si inima. El si Lele, un alt coleg super care l-am întâlnit, surprinzãtor, tot voluntari fiind… 

Ei au venit cu minunata idee de a pleca la mare, alãturi de Dede, un suflet drag pe care l-am iubit din prima, întro searã pe care nu o voi uita vreodatã, o searã în care ti-am scris tie poezie, Dari! 😂 

Mi-a scris, supãrat, dupã ce m-a sustinut, încurajat si instructat la seminarul nostru de fotbal de la facultate. Am fost super activã, desigur, cu ajutorul celorlalti colegi care ne-au implicat activ în joc. E minunat sã vrei, sã te implici, sã primesti ajutor si sã îl si accepti. Sunt momente incredibile ce degeaba le cititi aici, acum sau oricând, în cãrti sau articole, dacã nu trãiti voi, cu adevãrat! Vã strig acum, sã mã auziti!!!


Viata e fãcutã sã fie trãitã, nu mereu analizatã si visatã! Da, spun asta eu, cea cu vise si visuri crete! Dar stiti ce e tare rãu? Cã eu nu doar visez cret, ci eu gândesc cret, simt cret si trãiesc cret! Se îmbinã toate! Sunt creatã si îmi asum acest lucru! 


Nu sunt simplã, sunt… creatã si stiu cã am folosit cuvântul acesta deja de multe ori, “dar am noroc cã mi se potriveste”, cum spunea cineva si da, sunt autenticã si fac ce simt!


 Asta e esenta: sã iubim, sã dãruim, sã trãim cu adevãrat în manierã autenticã, sã creem! Dacã undeva pe parcurs nu ne este primit darul îl putem lua înapoi si da mai departe sau chiar lãsa acolo. E cel mai important sã fim noi bine, cãci doar asa îi putem ajuta si cei cei care acceptã, sã fie si mai bine! În viata asta nu ne putem hrãni decât cu ce simtim noi, niciodatã ce ceea ce simt ceilalti! Niciodatã! Niciodatã nu putem sti ce simt sau ce gândesc ceilalti cu adevãrat decât dacã ei exprimã asta sincer! Nimic nu e sigur! Absolut nimic! Nu putem fi siguri pe ce ne spun ceilalti chiar dacã ne jurã si stiti de ce? Pentru cã noi nu suntem siguri nici mãcar pe noi, pentru cã nu avem nimic în afarã de momentul de ACUM, de PREZENT ABSOLUT! si atunci vin cu întrebarea de ce sã nu trãim la maxim clipa, sã iubim ca nebunii si sã exprimãm asta prin tot ce simtim, prin cuvinte, prin fapte, prin gesturi, prin tot ce vreti voi, tot ce simtiti cu adevarat cu sufletul fãrã sã îi dati mintii de muncã sã transpire sau chiar sã vã pãcãleascã? De ce? Da, putem fi si responsabili si calculati, dar atunci când meritã si cu ce meritã!


 Haideti sã vã spun ceva: am hotãrât sã fiu autenticã si sã fac exact ceea ce simt pentru visul meu! Voi munci, de fapt distra si voi deveni din ce în ce mai puternicã, în drumul ascendent spre evolutie! Sunt gata sã fac asta si stiu cã e o provocare. Stiu cã sunt doar un om si cã uneori lucrurile mã depãsesc, dar am învãtat sã cer ajutorul si am început sã o fac înspre persoanele care le simt alãturi si gata sã ajute. Stiu cã nimic nu e gratis, dar promit cã mã voi revansa sub o formã sau alta, acum sau la momentul potrivit. 

Am învãtat cã asteptãrile nu sunt pentru noi, cei care trãim cu adevãrat si mã refer la a astepta ceva mereu din partea cuiva. Si mai stiti ce? Uneori sunt asa de închisi încât negãm! Spunem cã nu avem asteptãri, dar avem! E o provocare sã le depãrtãm de la noi, la fel ca oamenii mult prea negativisti pe care desi încercãm sã îi ajutãm, simtim cã necesitã un efort fizic, psihic, energetic prea mare pentru a-l oferi înspre schimbare, oricât de binevoitori am fi! 


Deja simt cã mã întind cu acest articol, simt cã nu mai am rãbdare sã vã fac cunostintã cu el, dar desi se întâmplã asta, o sã mã provoc sã îl mai citesc o datã, sã îi adaug poze din nebunia mea si o sã vã mai spun un lucru: am o multime de lucruri de împãrtãsit cu voi si uneori nu e simplu, cãci vorba unui nene ce îmi spunea acum douã zile la service cã doreste un vis drept, i-am spus sã caute în altã parte pentru cã nu mã ocup cu asa ceva… am multe de împãrtãsit cu voi, asa cum spuneam asearã când vã invitam la spectacolul de la Cluj, din 28 iunie, unde am promis cã voi fi si eu pe scenã, dansând, vã spuneam cã mai am de scris 2 licente, de terminat o carte si de organizat un spectacol minunat, alãturi de oameni minunati, acolo la Toaca, loc minunat ce l-am strãbãtut în lung si-n lat cãlare, cu o zi înainte sã plec spre locul în care mã aflu, foarte curând, de Rusalii! 


Mi-am pierdut putin firul ideii, dar stiu unde voiam sã ajung. Voiam sã mentionez faptul cã astãzi, un prieten mi-a trimis o pozã cu niste scrisori scrise de mâna mea, departe, cu ceva timp în urmã. El îmi spunea încã atunci, cã ar fi dorit sã scrie si el, dar preferã sã trãiascã, în acel timp. Mi-am ridicat un semn de exclamare întrebãtor si acum scriind, realizez cã eu chiar îmi doresc sã împart cu voi, desi nu e mereu simplu… 


M-am trezit la propriu, în caz cã am uitat sã mentionez, într-un loc super drãgut în care avem grãdinã, flori si auzim ciripit de pãsãrele. Aproape cã îmi pot imagina cã sunt la munte, într-o cabanã. Am reusit sã dormim dupã ce am cãlãtorit cu CFR-ul multe ore, cu experiente tari, alãturi de sportivi de la FEFS, pe lângã cei care nu i-am mentionat fiind si Stefania, Macrina, alt Andrei, Laura si un piticot nebunici, stie el de ce 🙊. 


Te înteleg, copil! … si eu aici, cam asa 😂 si cu alte experiente interesante de care mereu îmi amintesc cu drag desi mami a avut adevãrate provocãri în anumite momente, dar stie de asemenea cã nu am dezamãgit-o si cã încerc sã o fac super mândrã, indiferent de circumstante, si sper cã simte si ea, la fel cum simt si eu. Acum închei, fug afarã, 

la soare, vânt si la mare… 

Ies în fata ei-de vis varã

simt! Mã cheamã-n disperare! 


Cu emotie, cu sufletul si bratele deschise, astãzi, de la marea noastrã albastrã, din Vama Veche, de 1 mai… iubãreata creatã, de pe Valea Gurghiului ❤️
P.S : zâmbeste, esti iubit(ã)!… dacã nu de cine ai vrea, sã stii cã de mine si prin simplul fapt cã citesti asta! 

P.S.S:viata e o binecuvântare!

P.S.S: fã rai din ce ai! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s