HAI ROMÂNIA! Haide si tu, cãci vin si eu! 

   HAI ROMÂNIA! …. Haide!… om drag, suflet fumos! Unde? Unde vrei, dar fă să fii bine, să te simți bine, să îți simți nebunia prin vene, prin mușchi, prin piele… pe unde vrei tu, dar să simți că trăiești cu adevărat, să simți că faci ceva pentru visul tău, pentru tine, pentru sufletul tău.

Am avut ocazia să aud, printre altele și printre toate lucrurile pe care le făceam în același timp, prezentă fiind la unul dintre cursurile celei mai dragi facultăți, la FEFS (Facultatea de Educație Fizică și Sport), că de fapt, noi, cu toții, fiecare, suntem egoiști. 


Uneori visez, creț, desigur, alte ori fac lucruri serioase, alte ori amândouă, în același timp, acesta fiind și motivul pentru care am prins doar o parte din spusele ei, ale lui Grați, căci ea așa ne simte parte din sufletul ei. Îi dau dreptate, poate, căci atâta timp cât noi suntem bine, îi putem ajuta și pe ceilalți, iar atunci ne hrănim tot cu o senzație a noastră, dar care vine dintr-o sursă diferită. Dacă asta înseamnă să fiu egoistă, accept. Vreau să fiu și sunt egoistă, într-un mod special: îmi place senzația pe care o am atunci când ajut, atunci când eu zâmbesc și aduc un zâmbet pe fața unui om, indiferent că îl cunosc sau nu, mai bine zis că îl știu, sau îl voi ști de acum înainte.

Ei bine, nu știu cât îmi reușește, nu știu de câte ori și în ce măsură, dar știu că sunt doar un om, uneori (râsete). Sunt doar un om, doar un copil, o fată, o domnișoară, o fiică, o soră, o prietenă, o nepoată, o strănepoată, o studentă, deși dublă, un instructor, o ființă, cum doriți voi să îmi spuneți. Toate acestea nu sunt și nu ar fi de ajuns dacă nu mi-aș pune sufletul în tot ceea ce fac, în tot ceea ce îndrăznesc să visez, atingând acum sau mai târziu.  


Spuneam recent, în ziua în care a început mai practic, această nebunie: Voluntariatul în cadrul Campionatelor Europene de gimnastică de la Cluj, 2017, că ceea ce mă diferențiază de multe persoane este curajul. Scriam asta printre rândurile celei de-a doua cărți pe care v-o pregătesc, de fapt pe care o pregătim pentru voi, căci este o muncă, o pasiune, un vis creț la care muncim eu și o profesoară foarte dragă mie, o persoană care a fost alături de mine încă de atunci când îi ceream primele cărți, ca apoi să mă sune înainte de lansarea VISului CREȚ PE GURGHIU, la Reghin și să îmi spună: ,, Pe peronul gării vieții tale, trenul a poposit o singură dată. Tu ești acolo și ai urcat deja. Ești minunată! Te pup și te iubesc! Ne vedem acolo!”. Mai mult sau mai puțin, acestea sunt cuvintele ei, ale unui suflet drag, care m-a cuprins și mi-a zguduit lumea, cea care mi-a alungat emoțiile prea jucăușe și cea care mi-a făcut observațiile necesare, una dintre multele persoane cărora le pasă.

Persoană căreia îi pasă… o astfel de persoană sun și eu și te invit și pe tine, celui ce-ți pasă, să îmi fii alături. Cum? Foarte simplu: citindu-mi rândurile, împărtășind cu mine sau cu alte persoane, împărtășind cu mine o idee, un gând, o îmbrățișare, o frântură, mai mică sau mai mare din timpul tău, sau… o simplă îmbrățișare în care să ne reîncărcăm centru nostru energetic, pieptul, centru spiritual, căci asta ne face atât de mult bine, asta ne face să fim egoiști buni. Acesta este motivul pentru care eu iubesc îmbrățișările, motivul pentru care vă spun să mă strângeți tare, fără frică! Să mă strângeți tare, atât de tare încât să simt asta mult apoi, poate măcar până gândul că îmi sunteți aproape doar sufletește mi se va așeza comod în suflețel. Gândurile îmi fug repede… galopează prin mintea mea și sufletul meu zboară rebel într-un curent fulgerător.

Până atunci, le strâng în notițe, adun energie și scriem minunea zilei de ieri și multe altele!

Bate vântu gându-n minte
Carmen pe toate le simte…
Eu vă pup pe toți acum
Apuc imediat pe drum…. 

Cu multă emoție, adrenalină și suspans,

Carmen-Ioana, cea cu visuri crețe! … îndrăznețe!

P.S: Zâmbește! … ești iubit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s