,,În umbra pașilor tăi”- minune de primăvară

Dumnezeiesc… așa cred că este totul! Cred că este cel mai simplu și mai puternic cuvânt pe care l-am găsit de ceva vreme, atunci când am început să mă minunez de cât de perfectă poate fi viața noastră, exact așa cum e ea… dar există totuși o singură condiție: INIMA DESCHISĂ, plină cu IUBIRE și DĂRUIRE.

17436245_1383429265052174_6664466548474126078_o

Am decis să încep astfel, deși ați citit-o s-au chiar auzit-o de la mine frecvent, tocmai datorită faptului că pe data de 28 martie 2017, undeva într-o mansardă, la Bulgakov, în dragul și frumosul Cluj, am trăit o altă minune. Spun asta deoarece emoția puternică ce mi-a cuprins trupul îl făcea deja să tremure, atunci când pășeam stângaci pe scările dinspre ieșire, vorbind cu mama la telefon despre lucruri serioase, cotidiene, rezolvare care avea nevoie să fie găsită. Eu, deși la capătul apelului, vorbeam cu dificultate poate, din cauza extazului ce mă doborâse. Dar lucrul interesant este că, vedeam viața foarte pozitiv și reușeam să controlez starea oferită de acea provocare de discutat. Cred că am înțeles că dacă trăim cu adevărat și sufletește suntem împăcați cu tot, noi suntem cei ce ne creăm bucuria, sau chiar fericirea ce vine din exterior, pentru că în lumea asta mare, este iubire multă, și cu siguranță, toți suntem iubiți și fie că recunoaștem sau nu, toți ne hrănim sufletele cu adevărata afecțiune. Vitali mi-a scris mie și altora, ceva ce cred că vine cu adevărat din sufletul lui frumos… ,,Fii fericită, aici și acum!” .

17621858_1383429718385462_954896890927713637_oFullSizeRender(2)

Acum probabil că vă întrebați cine e Vitali, Vitali Cipileagă, mai exact. Având în vedere că pășeam rapid, dar chibzuit, venind tocmai de la Biblioteca Centrală, într-o zi de primăvară cu multe minuni, îmi urmăream privirea ajutată de gâtul ce obosise deja, urmărind lumina străvezie. Mă trezisem într-un loc primitor, cald, înconjurată de oameni frumoși, mulți dintre ei basarabeni, foarte respectați de mine pentru minunatele lor aptitudini artistice. Am spus asta și celor două fete ce s-au așezat lângă mine ieri, pe banca ce te invita în lac, în parcul de lângă una dintre facultățile pe care le frecventez. IMG_3142IMG_3575

Da, deși necunoscute, am simțit impulsul de a le exprima aprecierea și asta am și făcut… simplu și cred că ne-am făcut ziua mai bună reciproc.   Le spuneam că i-am cunoscut ma bine acolo, la lansare de carte a lui Vitali, care e autor, ca să înțeleagă și cei care nu au auzit de el, așa, ca și mine înainte, spre rușinea mea, deși romanul său, ,,În umbra pașilor tăi” este clasat în top 10 cele mai vândute din România. Nu ținusem minte numele lui cu exactitate, dar minunea a început atunci când minunata actriță Daniela Burlaca, ne-a pomenit de numele ,,devorbăcutine” , site tare îndrăgit de mine, ce-l accesam cu mare drag începând cu mult timp în urmă. Tânăra cu trup elegant în simplitatea sa, cu voce puternică și ton demne de vocația sa admirabilă, îl invitase în scenă pe tânărul de 25 de ani, uimitor de matur, care m-a uimit într-un mod deosebit când ne-a destăinuit faptul că este soț și tată a doi copii, fapt admirabil, cu atât mai mult de mine, cea care este ,,pentru” asemenea cale în viață. Cred că am venit pe pământ din iubire, printr-un dar minunat, fiind un dar minunat, ca să oferim iubire, să primim, să ne îndrăgostim, să iubim puternic și apoi să creștem rodul iubirii noastre, cu care să creștem și noi, toți, împreună.

Uita așa, pe fundalul acestei uimiri, acestui respect și aprecieri, aud mulțumirile lui către ea, către fetele lui, cele 3, cele pe care le-a numit definiția dragostei, la una dintre întrebările din profunda conversație cu cei prezenți. Evenimentul a continuat într-o atmosferă demnă lor, celor atât demult admirați, basarabenilor, cu un moment îmbinat în muzicalitatea pianului, vocii Danielei Burlaca și a lui Nicu Țurcanu, cel care a adăugat acordurile  duioase ale chitarei. O secvență minunată ce ne-a făcut cu siguranță nu doar curioși, ci chiar înfometați de lectura romanului. Nu întâmplător, ieri am decis să îmi schimb poza de profil din nou, tot cu o carte pe față, promovând în continuare lectura de orice timp, #cărțilepefață , dar și prima mea carte, #ViscrețpeGurghiu.

FullSizeRender(4)

17492698_1383432391718528_3002138652915663445_o

De ce îmi este atât de dragă cartea cu autograful de care vă povesteam? Tocmai din acest considerent: are acel autograf pe prima pagină, scris nu oricum sau oricând, ci chiar la lansarea din Cluj la care participasem cu atâta emoție atât eu, cât și autorul care a avut o reacție incredibilă în momentul în care m-am apropiat cu cartea mea în mână. Reușisem să îmi găsesc cuvintele ce curgeau spunând că îmi doresc să accepte cartea mea drept dar din partea unui copil în ale creației literare, dar care are o bucurie imensă cunoscându-l și că speră că va găsi o portiță și pentru lecturarea ei, și care  deși își propusese să  achiziționeze cartea de la fiecare lansare la care va participa, pentru a primi autograful acolo și atunci, nu puteam face acest lucru.

17620376_1383432141718553_1257085112696188717_o   Și pentru că nimic nu este întâmplator, ajunsesem în acea ipostază după ce realizasem că doresc să prezint provocarea frumos și că eu am cartea mea cu mine și că vreau să o dăruiesc oricum, deși nu știu cât îndrăzneam să mă gândesc că voi primi alta la schimb, așa cum primisem altele două, la lansarea mea de la  Cluj. Acela a fost momentul în care el mi-a simțit emoția, pentru că mă adresam lui, iar ceilalți nu cred că reușeau să înțeleagă ce înseamnă un schimb de carte între doi autori. A pus mâna pe una dintre cărți șă s-a ridicat. Însăși gestul acesta m-a marcat. A continuat să mă asculte, părând că  încă zăbovește asupra celor auzite. A fost ceva ce voi ține minte o viață, ceva mic și poate neînsemnat pentru a fi înțeles, dar pentru mine o bucurie ce mă va hrăni mult de acum înainte.

FullSizeRender(1)

Vitali, de citești acest articol, îți promit că, de voi primi o adresă, îți voi trimite la Chișinău cea de-a doua mea carte, în colaborare cu un om frumos, drag, ce a crezut în mine și m-a susținut, iar pe tine, te rog apoi, să continui lanțul schimbului de carte cu vestita ,, De vorbă cu Emma”. Am vrut să o comand aseară, dar am rămas blocată pe acest vis.  Respect și admirație, fericire acolo și acum, între ai tăi, ale tale fete, în sufletul tău și de la cititorii și oamenii de viețile noastre, ale fiecăruia, cei care au fost, sunt și vor veni, ne vor oferi inspirație, alături de toate celelalte minunății, și vor fi părți din scrierile noastre. Poate într-o zi, la o discuție, mai mult decât aici, îți voi spune, mai în detaliu toate cele marcante la această minunată lansare ,,În umbra pașilor tăi”…

FullSizeRender(3)

Până atunci, eu sunt fericită și bucuroasă, aici și acum!

Ție, cititor drag, îți mulțumesc din nou pentru lectură, pentru că exiști, iar scrierile mele cresc prin tine… Curând, îți voi face cunoșțință cu alte minuni din zilele de primăvară, vise și visuri crețe, de pe Gurghiu sau de la Cluj, dar ale mele…

Visătoarea creață…

P.S: Zâmbește! Ești iubit…!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s