Frig, trăiri și căldură…

fullsizerender13Acum îmi îngheață degetele și urechile, nasul și genunchii . Atunci alergam în dreapta ta, obosită, dar cu determinare … îmi șopteai printre pași încrederea ta în puterile mele. Mă întreb încotro s-a ascuns continuarea conversațiilor noastre târzii interesante, pătrunzătoare și haioase. Eu acum m-am pierdut printre cărți, dar tu? Tu ești obosit mereu… halal viață!

Însăși viața e întortocheată, nu doar fullsizerender12drumurile … și iată povestea! Eu zac în pat cu plapuma, pătura și cearșaful răsfirate. Afară e frig, dar în camera mea cald, și stau și mă gândesc cum… cum oare se vor așeza lucrurile ? Citesc aici despre iubire, și sunt entuziasmată că am găsit sursa citatului aceluia : ,,nu știu din ce sunt plămădite  sufletele noastre, dar știu că al lui   și al meu sunt la fel “… nu o ,,deosebire ca între rază de lună și un fulger, sau între gheață și foc” . Mai interesantă e partea a doua a lui , căci eu acum sunt o rebelă poate … sau cu inima în toate părțile și nu tocmai acolo unde sunt și alții, și toți în părți diferite.

Dar tu, cel ce citești, nu uita! Nu e frumoasă pentru înfățișarea ei! Ea este așa pentru că tu o iubești, pentru că ai puterea să vezi ceva mai mult decât ceilalți o fac  Ai ochi să vezi povestea din spatele ochilor ei,  trăirile din sufletul ei și ecoul gândurilor ei. Vrei să o asculți o veșnicie știind că nu te vei plictisi vreodată și că oricând în viitor ea va rămâne tot acea ea, mai specială decât oricine. Nu va dori vreodată să te impresioneze, dar o va face prin simplu fapt că va fi ea.  O ființă gingașă și puternică, deținătoare a acelui ceva numai al ei. Poate fi zâmbetul copilăresc, o lumină ce o emană când aude o vorbă dulce, modul haios în care îți face cu mâna de la depărtare, modul în care te privește, modul în care își pune mâinile prin părul bucle sau fața ei drăgălașă fără machiaj atunci când iese de la duș. Iubește-o asa și nu de fațadă! Nu aștepta să își pună cea mai scumpă rochie, să treacă prin cele mai pompoase aranjamente de păr sau machiaj ca să te mândrești cu ea prietenilor sau cunoștințelor tale! Ea este ea! Ea este o ființă ! Ea este acel ceva ce nimeni nu  poate cumpăra! Ea este o ediție   unică  și nu o vei mai găsi oricât ai căuta în toată lumea asta mare! Nu te înșela la gândul că ținând un alt trup la piept o vei avea pe ea! Este o iluzie, fantomă a amintirilor tale !

Eu așa am înțeles dragostea și așa mâna mea a scris…Oare ar fii mai simplu dacă aș fii băiat?img_5619

Așa trec serile și nopțile. Ceasul sună din nou. Este încă noapte,căci diminețile de iarnă aduc alene lumina. Cu ochii pe jumătate deschiși, pun ceainicul pe foc și apoi îmi clătesc fața cu apă rece, dar mă bucur atât de tare că înăuntru este cald și plăcut, și mă gândesc cât de recunoscători ar trebui să fim toți cei care avem parte de asta. Pe fundal colindele răsună în încăperea din centru de oraș, care,deși îmi e drag, mă trimite acasă , acolo unde familia mă așteaptă și unde Sfintele sărbători de iarnă sunt cele mai frumoase. Tot acolo pot să mă pierd în poveștile copilăriei și să aștept ca moșul să lase lumină și pace sufletească asortată cu multă iubire pentru toată lumea ! Vin acasă, oameni dragi! Haide și tu, și poate dacă nu reușești trupește, vei reuși sufletește !fullsizerender14

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s