Gânduri la miezul nopților de vară târzie…

snapseed3Suntem turturele mici, într-o lume mult prea mare pentru a ne considera atotștiutori. Ascultând , mereu putem descoperi ceva ce nu știam, ceva în ce credeam , dar vagile lor urme au fost demult  șterse din întâmplare. În zborul nostru observăm și suntem purtați, uneori de aripile noastre, iar uneori ajutați de vânt. Mereu vom fi însă îndreptați spre direcția cea aleasă pentru că nimic nu este întâmplător, iar turnul nostru de control este mai sus, dar nu foarte departe. Crezând în ceea ce ne dorim, destinații și călătorii, nimic nu va fi mai plăcut decât viața în tandem!

În acea vară învățasem să citesc oamenii după privire… Știam dacă sunt calzi sau recifullsizerender4 din momentul apariției lor. Puteam citi pe fețele lor, chiar neutră , dacă mă chemau sau dacă mă voiau la distanță. Învățasem să mă las citită de cei primitori și să primesc sfaturi sincere sau să zâmbesc simplu celor reci. Uneori funcționa și rămâneau dezarmați. Poate nu în ziua respectivă, dar până la sfârșitul șederii lor le furam un zâmbet. Funcționa asemeni jocului pentru copii , doar că majoritatea erau adulti, unii având grijile cu ei și nerealizând că vacanța lor începuse deja. Alții nu se mai puteau dezlipi de mine vrând să mă ia acasă. Își doreau să le povestesc despre mine, despre familia mea, amintiri sau planuri de viitor. Majoritatea își exprimau curiozitatea în legătură cu studiile mele și ceea ce voi face când mă voi întoarce acasă.

snapseed2Atunci vorbeam și cu mai mare ardoare și vedeam lumina din ochii mei reflectându-se pe fața lor. Era mai puternică decât soarele orbitor șitot  atunci înțelegeam că ceea ce am eu este  o adevărată pasiune. Simțeam că viața mea era o binecuvântare  și că până și ultima părticică din mine  mulțumește pentru tot ceea ce eu aveam acolo în suflet. Dar cel mai important , mă aveam pe mine așa cum ai mei minunați părinți și a mea viață mă conturaseră.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s